DEKRA Тест на Батерии за Електрически автомобили

Електрическите превозни средства (EV) стават все по-популярни, тъй като светът се отклонява от изкопаемите горива и този преход означава, че за мнозина употребяваните електрически автомобили ще бъде предпочитаният вариант. Ето защо е наложително точно, лесно и бързо да се оценят техните параметри като техническо състояние и пазарна стойност, които зависят до голяма степен от оставащия живот на батерията. Тестването на високо-волтовите батерии досега е отнемало много време, съчетано с липса на прозрачност и обективност в показаването на резултатите.

Тест на батерията на електрически автомобил от специалисти по електромобилност
 
Тестът на батерията за електрически автомобили предоставян от DEKRA е бърз, надежден, независим и превъзхожда съществуващия стандарт за оценяване на батерии с високо напрежение. Като експерти по електромобилност с дългогодишен опит, ние знаем, че здравословното състояние (SoH), определено като оставащ капацитет, оказва влияние върху стойността и работата на автомобила. Нашето уеб-базирано приложение предоставя точна картина на здравословното състояние на батерията, определено на базата на 15 минутен анализ. С покриването на голям брой модели електрически автомобили от различни автомобилни производители, Вие получавате неутрални, независими резултати от теста на батерията, на които можете разчитате при шофиране, покупка или продажба на употребявани електрически автомобили.
Оценка на състоянието на високоволтовите батерии (SoH)  - само за минути
 
Нашето решение предоставя това, от които се нуждаят автокъщи, лизингови компании и частни клиенти, за да купуват, продават и управляват използвани електрически автомобили с лекота и увереност:
> SoH Анализът на батерията с високо напрежение се извършва за 15 минути
> Лесен и удобен за потребителя процес: свързване - ускоряване - докладване 
> Прозрачни и надеждни резултати от тестовете, независимо от марката на автомобила 
> Лесно разбираем SoH доклад за оставащия капацитет на батерията 


 

Тестване на високоволтовите батерии за електрически превозни средства в 4ри лесни стъпки

1. Подготовка
Подготовката включва свързаване на смартфона с ДЕКРА dongle, чрез URL адрес и Bluetooth И свързване на ДЕКРА dongle към бордовата диагностика на автомобила (OBD).
 

2. Статичен тест
Прочитат се необходимите диагностични данни, което позволява на софтуера да провери общата готовност на автомобила.

 

3. Динамичен тест
Изпълнява се кратко ускорение от приблизително 100m, през което време се събират данни, така че патентованият алгоритъм да може да извърши своите изчисления. 
 

4. DEKRA доклад
След приключване на теста за оценка на състоянието на здравето на батерията – резултатът се показва директно на смартфона. Пълният доклад може да се изпрати по имейл до клиента.

Обективният доклад за SoH повишава прозрачността и увереността
 
Докладът на DEKRA има за цел да повиши увереността и доверието между купувачи, продавачи и потребители на употребявани електрически автомобили. За тази цел ние гарантираме, че документът представя съществена информация – първо и най-вече остатъчния капацитет на батерията с лесни за разбиране термини. Валидността му е функция на нашия патентован алгоритъм, който е независимо потвърден от престижния RWTH Aachen University. Вече голяма гама от различни модели автомобили могат да бъдат тествани, като ние непрекъснато работим за разширяване на нашата база данни, за да включим колкото се може повече нови автомобили.

Защо DEKRA?

Нашият тест за батерията на електрическите автомобили е едно от многото решения, насърчаващи безопасността и устойчивостта, разработени като част от дългогодишното ни партньорство с автомобилната индустрия. Очаквайки прехода на индустрията, ние засилихме нашите дейности и изследвания в областта на електромобилността, запазвайки позицията си в челните редици на автомобилните иновации. Ние продължаваме да служим като независим доставчик на услуги, признат с нашия опит и ангажирани да мислим напред за доброто на нашите клиенти и за един безопасен, устойчив свят.

 

Услуга Цена
При извършване на теста в нашия офис, намиращ се в гр.София, ул. Суходолска 102, с предварителна угоровка. 200 лв
При извършване на теста на място при клиента за гр.София, при осигурени подходящи условия. 240 лв 

 

Свържете се с нашите експерти по електромобилност, за да научите повече за
нашия тест на батерии за електрически автомобили.